Kuuluisia digitaalisia taiteilijoita

Digitaalisen taiteen lyhyen historian aika se on ehtinyt poikimaan jo melkoisen joukon enemmän tai vähemmän kuuluisia artisteja. Tänne olemme koonneet monia näkemisen arvoisia taiteilijoita. Teokset vaihtelevat tyyliltään vahvastikin, hyvin realistisista teoksista sarjakuvamaisempiin tuotoksiin

Kuten digitaalinen taidekin, sen tekijät ovat mitä moninaisemmista lähtökohdista. Monet ovat erilaisten taidekoulujen tuotoksia, mutta jotkut ovat alusta pitäen opetellut taiteen tuottamisen itse. Taiteilijat tekevät yleensä töitä omista studioistaan käsi ja auttavat erilaisissa tilauksissa. Digitaalisella taiteella on paljon kysyntää esimerkiksi viihdeteollisuudessa ja kirjoissa.

taiteilijat

Andrew Theophilopoulos

Kanadanamerikkalainen Andrew Theophilopoulos tulee Sarasotasta. Hän sekoittaa tyylissään perinteistä maalaamista ja digitaalista taidetta vanhojen suurien maalareiden hengestä. Andrew elättää itsensä tekemässä töitä filmien, pelien ja julkaisuiden parissa ja myymällä teoksiaan neitssä.

Uudet aloittelevat digitaaliset taiteilijat voivat innostua, sillä he voivat kirjautua mukaan Andrwin pajalle. Sieltä löytää monenlaisia ohjeita, kursseja ja videoita taiteilijoille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja taidettaan. Tutoriaaleja löytyy monista aiheista, jotka ovatkin jo pop-kulttuurista tuttuja. Game of Thrones, The Last of Us ja monia muita televisiosta ja peleistä löytyvää taideteosta komeilee Andrew Theophilopoulosin portfoliossa.

Kristina Gehrmann

Klassista piirtämistä ja maalausta opiskellun Kristina Gehrman edustaa ylpeästi Saksaa työpajaltaan Hampurista. Italian Florencessa oppinsa saanut taiteilijatar on selvästi ottanut mallia monilta muinaisten aikojen mestareilta. Monissa hänen teoksissaan löytyy vaikutteita useista eri tyyleistä.

Kristinan mieliaihe näyttää olevan erilaiset elävän oloiset ihmishahmot eri aikakausilta ja fantasiassa. Kristina pitää myös blogia, mitä monet varsinkin kirjojen taiteesta kiinnostuneet varmasti ilahtuvat. Blogista löytyy runsaasti hyvin käytännöllisiä ohjeita taiteen opiskelijoille ja harrastajillekin.

Lasse Paldanius

Lapissakin taide kukoistaa. Rovaniemeläisen Lasse Paldaniuksen taidenäyttely Jyväskylässä – The Crosspunk Wanderer – esitteli miehen digitaalisia maalauksia. Teokset yhdistivät ennennäkemättömällä tavalla saamelaisten tarustoa, kristillistä visuaalista symboliikkaa, villin lännen henkeä ja keskiaikaa.

Paldaniuksen työt ovat isokoisia ja ne tekevät kunniaa myös perinteiselle käsityöläisyydelle. Hänen työnsä yhdistelevät omalaatuisesti viihteellisiä elementtejä ja filosofista pohdintaa. Toivomme lisää taidenäytöksiä tältä mieheltä, joka tuo harvaan asuttua maatamme esille digitaalisen taiteen saralla.

Sergio Mancinelli

Sarjakuvamaista tyyliä edustaa italialainen taidemestari Sergio Mancinelli. Hän valmistui neljän vuoden sarjakuvaopintojen jälkeen Napolissa ja on sen jälkeen ilahduttanut nettikansaa hurmaavilla tuotoksillaan. Sergion kynää ovat inspiroineet hänen itsensä mukaan eniten elokuvat. Hän haluaa luoda tarinoita kuvillaan.

Sergio Mancellin taide on yksinkertaistettua mutta vahvaa ja dynaamista. Hahmoista paistaa luonnetta ja tunnetta, vaikka viimeisen päälle menevää realismia ei haetakaan. Värikäs ja vauhdikas tyyli on ilo silmälle ja sopii tarinankerrontaan mainiosti.

Aj Frena

Surrealistista taidetta tekee Aj Frena muun muassa yhdistämällä akvarellivärejä ja tietokoneella muokkaamista. Photoshopin avulla tämä Pohjois-Teksasista kotoisin oleva yhdysvaltalaistaiteilija loihtii komeita töitä, joista tarkimmat löytävät paljon viittauksia myös pop-kulttuuriin. Aj sai koulutuksensa New Yorkissa ja koululaitoksena toimi kuuluisa School of Visual Arts.

Eläimet ja sävyjen avulla tunnelman luominen ovat tärkeitä elementtejä Aj Frenan töissä. Kuvissa käytetään myös tarkasti suunniteltuja rajauksia ja sommitteluja luomaan omanlaisensa frenamainen tunnelma.

Finnian MacManus

Scifin ja fantasian ystäville Finnian MacManuksen luomukset ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Hän työskentelee sekä kaksi- että kolmiulotteisten teosten parissa ja hänet on palkittukin useaan kertaan artistina.

Chicagosta lähtöisin olema MacManus elättää itseään freelancetöillä ja hoitaa monenlaisia tilauksia studiostaan käsin. Hän on kiireinen Llia-Yun kanssa aloittamansa yhteisprojektin kanssa. He suunnittelevat yhdessä tuumin kokonaista vaihtoehtoista maailmaan, jota he kutsuvat toistaiseksi koodinimellä ARK.